Mrkonjić tuži Alo, hoće 10 mil. RSD

Izvor: B92, 20.Maj.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić tuži Alo, hoće 10 mil. RSD

Beograd -- Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić najoštrije je demantovao da je isplaćivao donacije preduzećima i građanima.

Dnevni list Alo danas je objavio da je Ministarstvo za infrastrukturu u poslednje tri godine sa budžetske linije za dotacije nevladinim organizacijama isplatilo oko 163,6 miliona dinara.

Kako se dodaje u tekstu, najveći deo te sume je sa računa ministarstva koje vodi Milutin Mrkonjić legao na račune privatnih preduzeća. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Mrkonjić, međutim, demantuje te navode kao neistinite, zbog čega će podneti krivičnu prijavu protiv lista Alo i tražiti odštetu od 10 miliona dinara.

Neistine iznete u tom listu su, kako je saopšteno, nanele i njemu i Ministarstvu veliku štetu.

Ministarstvo za infrastrukturu u saopštenju objašnjava da su isplate po spisku koji je priložen u novinskom tekstu odnose se isključivo na isplate firmama za izgradnju lokalnih puteva i prilaza verskim objektima, a koje su u nadležnosti Ministarstva.

Uz to, sva ta plaćanja odnose se na obaveze iz perioda kada Milutin Mrkonjić nije bio ministar, a plaćanje tih obaveza izvršeno je pre 5. jula 2008. godine, odnosno pre konstituisanja ove vlade.

"Ministar Milutin Mrkonjić izražava žaljenje što je zbog pisanja lista Alo bio prinuđen da potraži ovakav vid zaštite, a po okončanju postupka, celokupni iznos odštete uplatiće u humanitarne svrhe za nezbrinutu decu sa Kosova i Metohije", navodi Ministarstvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.