Mrkonjić transferiše znanje Kongu?

Izvor: B92, 07.Feb.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić transferiše znanje Kongu?

Beograd -- Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić najavio je da bi srpska preduzeća mogla da se dodatno angažuje na izgradnji saobraćajne infrastrukture u Kongu.

Mrkonjić je to izjavio posle razgovora sa ministarkom za transport i komunikacije Konga Laura-Marija Kavanda Kajena, koja sa saradnicima boravi u Beogradu.

Ona je razgovarala sa Mrkonjićem i ministarkom za NIP Vericom Kalanović o angažovanju naših preduzeća u izgradnji infrastrukture, fabrika za autobuske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delove, delove vagona i o transferu naše tehnologije u Kongo.

Kavanda Kajena koja se u Beogradu sastala i sa našim privrednicima da bi se dogovorila o konkretnim oblicima saradnje ("Ikarbus", "Goša", "FAP", "Fabrika vagona Kraljevo", itd.) najavila je potpisivanje memoranduma o saradnji sa Ministarstvom za infrastrukturu u roku od mesec dana.

Mrkonjić se zahvalio gospođi Kavandi Kajeni na poseti i poverenju koje ona i Vlada Konga imaju u naše firme sa kojima žele saradnju i naše projekte na koje računaju i najavio šire učešće srpskih preduzeća u izgradnji saobraćajne infrastrukture u Kongu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kongo traži srpske građevince

Izvor: Blic, 07.Feb.2011

Ministarka za transport i komunikacije Konga Laura - Marija Kavanda Kajena razgovarala je danas u Beogradu sa ministrima za infrastrukturu i Nacionalni investicioni plan o angažovanju srpskih preduzeća u izgradnji infrastrukture fabrika za delove autobusa i vagona, ali i transferu domaće tehnologije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.