Mrkonjić: Koridor da se hitno završi

Izvor: S media, 28.Jan.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Koridor da se hitno završi

Novoosnovani "Koridori Srbije" rukovodiće svim poslovima na izgradnji putnih koridora 10 i 11, što obuhvata izgradnju, projektovanje i eksproprijaciju zemljišta, izjavio je danas ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i zatražio od rukovodstva tog preduzeća da što pre završe Koridor 10.

Preduzeće "Koridor 10" je na osnovu odluke vlade preraslo u "Koridore Srbije", podsetio je Mrkonjić, dodajući da će "Putevi Srbije" graditi i održavati puteve prvog i drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << reda.

Babić zainteresovan za Mrkonjićev predlog

Ministar je održao sastanak sa vršiocem dužnosti direktora "Koridora Srbije" Mihajlom Mišićem i petoricom gradjevinskih inženjera, koji čine Skupštinu tog preduzeća - Jasenkom Lazovićem, Nenadom Ivaniševićem, Dušanom Bogojevićem, Dejanom Gavranom i Branislavom Redžićem i poželeo im uspešan rad, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu.

"Vaš zadatak je da autoput Koridor 10 bude izgradjen što pre. Počeli smo na početku mandata ove vlade sa 300 miliona (evra) nasledjenog duga putarima, bez uradjene eksproprijacije, sa nekompletiranim projektima i našom bukvalno razbijenom gradjevinskom operativom", rekao je Mrkonjić.

"Dug smo vratili, završili glavne projekte, završili neophodnu eksproprijaciju, obezbedili finansiranje radova, približili kraju izgradnju koridora kroz Vojvodinu i sve to u teškim uslovima, uz velike napore", kazao je ministar.

On je zatražio od čelnika "Koridora Srbije" da se do aprila raspišu svi ostali tenderi za izgradnju Koridora 10.

"Da pratite rokove, a u Ministarstvu za infrastrukturu i ostalim ministarstvima imaćete punu podršku i kontrolu, u okviru nadležnosti ministarstva", istakao je Mrkonjić.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.