Izvor: B92, 05.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Možemo izvesti 200.000 tona šećera"

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izrazio je optimizam po pitanju obnove dozvole za izvoz šećera na tržište EU.

On je prilikom obilaska Poljoprivrednog kombinata Beograd u ponedeljak rekao da ima još nedelju dana vremena da se dobiju svi odgovori od resornih ministarstava koji će kao objedinjen izveštaj biti poslati u Brisel. Labus je objasnio da se čekaju odgovori ministarstava nakon zatražene provere od stane EU o poreklu izvezenih 190.000 tona šećera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Srbije.

"Mi smo na dnevnoj vezi sa Briselom i interes je države da se ponovo pokrene izvoz šećera", kazao je Labus i istakao da bi, prema procenama, ove godine Srbija mogla da izveze, zajedno sa već postojećim zalihama, oko 200.000 tona šećera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.