Moskovisi: Predlog italijskog budžeta nije dobar za narod

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2018, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskovisi: Predlog italijskog budžeta nije dobar za narod

Evropski komesar za ekonomiju Pjer Moskovisi ocenio je danas da predlog italijanskog budžeta "nije dobar za narod"."Budžet koji povećava dug je budžet koji nije dobar za narod", rekao je Moskovisi za AFP na marginama sastanka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) na Baliju.

Šefica MMF Kristin Lagard poručila je da se moraju "poštovati pravila kluba" i u smislu budžetske discipline.

"Kada pripadate jednom klubu i odlučite da ostanete u njemu, morate poštovati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pravila kluba, a to se svakako odnosi na obaveze Italije u smislu budžetske discipline", rekla je Lagard.

Populistička vlada Italije objavila je krajem septembra predlog budžeta koji predviđa znatno povećanje javnih troškova zbog kojih će budžetski deficit iznositi 2,4 odsto BDP naredne godine.

Taj potez, kojim Rim rizikuje sukob s EU, uznemirio je finansijska tržišta i vlade drugih zemalja.

Moskovisi i potpredsednik Evropske komisije Valdis Dombrovskis pozvali su italijanskog ministra ekonomije i finansija Đovanija Triju da obrati pažnju na budžetski predlog koji u ponedeljak treba da bude prosleđen Briselu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.