Montenegro erlajns pred gašenjem: Znači, ali...

Izvor: B92, 23.Okt.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montenegro erlajns pred gašenjem: Znači, ali...

Podgorica -- Nacionalna aviokompanija Montenegro erlajns mora da postoji, jasan ministar finansija Crne Gore Darko Radunović.

Na pitanje da li je država iscrpila sve načine pomoći MA, ministar kaže da se radi elaborat održivosti MA. Njega bi bord direktora nacionalne kompanije trebalo da usvoji do kraja novembra, dok će pred ministrrima biti do kraja goodine.

U tom elaboratu Radunović očekuje precizne podatke na koji način može MA da funkcioniše na održiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način.

“Činjenica je da ta kompanija u obavezama od ranijeg perioda i da ih treba izmiriti. Činjenica je da ima ogroman značaj za Crnu Goru i crnogorsku privredu. Oni ipak nekih 45 odsto svih turista dovezu. Njihov značaj je veliki, ali treba videti koliko oni ekonomski opravdano rade, koliko je zaposleno ljudi, verovatno treba da se smanji”, rekao je Radunović gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Razume, kaže, izjavu izvršnog direktora nacionalne avio kompanije Živka Banjevića, koji je saopštio da bi zatvaranje MA ili njegov odlazak u stečaj proizveo direktnu štetu i kompaniji i državnom budžetu, koja bi iznosila više desetina miliona evra, te da je neophodno očuvati nacionalnu aviokompaniju.

“Njegova je funkcija da brani MA, ali treba realno sagledati sve činjenice i doneti dobru odluku”, poručio je Radunović.

Priznaje da efekti od turizma ne bi bili dobri ove, ali i prethodnih godina, da nije bilo MA.

“Ali treba napraviti održiv sistem, naći meru, a to je menažerski posao. Ako me pitate za moj lični stav, smatram da MA mora da postoji i smatram da treba samo naći način da tačno i transparentno znamo koliko to košta državu Crnu Goru, koji je značaj i koji su efekti”, rekao je Radunović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.