Moguća prodaja državnih apoteka

Izvor: N1 televizija, 20.Dec.2016, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguća prodaja državnih apoteka

Privatizacija državnih apoteka je otvorena opcija na stolu, mada je reč o komplikovanom političkom pitanju, rekla je za Večernje novosti ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Brnabić kaže da državne apoteke prema dobavljačima imaju dug od 18,5 miliona evra koji je stigao na naplatu. Ministarka dodaje da su ukupne obaveze državnih apoteka mnogo veće i iznose 45,6 miliona evra.

Novosti saznaju da će ministarstvo zdravlja predložiti da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << apotekarske ustanove ostanu državne, ali da se uvede profesionalni menadžment i stvore uslovi da budu konkurentne na tržištu.

Brnabić objašnjava da dugovi sa kamatama iznose 11 milijardi dinara u 25 lokalnih samouprava, a dobra stvar je da problem ne postoji u svih 145 ustanova.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na prodaju državne apoteke?

Izvor: Večernje novosti, 20.Dec.2016

Radna grupa ministarstava zdravlja, finansija i državne uprave rešava sudbinu republičkih farmaceutskih ustanova. Opcija iznajmljivanje objekata, privatno-javno partnerstvo ili profesionalni menadžment DRŽAVNE apoteke idu u ruke privatnika. Ovo je realna sudbina ustanova za...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.