Modernizacijom protiv aerozagađenja

Izvor: RTS, 28.Dec.2009, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizacijom protiv aerozagađenja

Rafinerija Pančevo iduće godine počinje modernizaciju. Direktorka Simić obećava čistiji vazduh u tom gradu, ali i više ekološki čistijeg goriva za automobile.

U Rafineriji nafte Pančevo u 2010. godini planiraju velike investicije koje će doprineti znatno boljem kvalitetu vazduha i goriva, rekla je danas novoimenovana direktorka tog preduzeća Ljubica Simić, u novogodišnjem susretu sa novinarima.

Dirtektorka Rafinerije je precizirala da je već potrošeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 40 miliona evra za opremu i projektovanje novih postrojenja i punilišta goriva u pristaništu na Dunavu.

U okviru modernizacije Rafinerije u Pančevu u julu 2010. godine počeće izgradnja lakog hidrokrekinga i hidrodorade u vrednosti od 396 miliona evra, čime će se omogućiti potpun prelazak na proizvodnju ekološki čistih goriva, odnosno bezolovnog benzina, dvostruko više nego do sada i evrodizela-5, čija će proizvodnja biti čak 1,5 miliona tona.

Kada se završe investicije, u koje ove godine "Gaspromnjet" ulaže 160 miliona evra, iz pančevačke Rafinerije dobijaće se naftni derivati sa znatno manje sumpora, merkamptana i drugih hemijskih supstanci, što će poboljšati ekološku situaciju u gradu i okolini .

"Ove godine rekonstrukcijom auto i železničkog punilišta u atmosferu nije otišlo čak 410.000 hiljada litara derivata, čime se uštedelo 400.000 evra, a u 2010. godini, kada uradimo punilišta na dunavskom pristaništu i izgradimo sistem otpadnih voda, uz modernizaciju postrojenja za ekološki čista goriva, Pančevo će biti mesto u kojem će se znatno kvalitetnije živeti", rekla je direktorka Simić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Modernizacijom rafinerija ukida aerozagađenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2009

PANČEVO - U Rafineriji nafte Pančevo (RNP) u 2010. godini planiraju se velike investicije koje će doprineti znatno boljem kvalitetu vazduha i goriva, rekla je danas u Pančevu Ljubica Simić, novoimenovana direktorka RNP u tradicionalnom novogodišnjem susretu sa novinarima...Ona je precizirala da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.