Mobilni telefon koristi 97 odsto mladih

Izvor: Beta, 27.Okt.2014, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilni telefon koristi 97 odsto mladih

BEOGRAD, 27. oktobra 2014. (Beta) - U Srbiji 97 odsto gradjana uzrasta od 15 do 30 godina koristi mobilni telefoni i oni čine četvrtinu ukupnog broja korisnika, saopštio je u ponedeljak Vip mobajl.

Po rezulatima istraživanja po narudžbini Vipa, 60 odsto te starosne grupe koristi "pametne" telefone, a 89 odsto i mobilni internet.

Rezultati istraživanja pokazuju da je SMS i dalje veoma relevantan kanal komunikacije i da 81 odsto korisnika svakodnevno šalje SMS poruke, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << 14 odsto čini to nekoliko puta nedeljno.

Na drugom mestu po učestalosti korišćenja su pozivi korisnika unutar mreže svog operatera, što obuhvata 67 odsto mladih koji to čine svakodnevno.

Odlučujući faktori pri izboru postpejd paketa usluga mobilne telefonije su količina minuta i megabajta i odgovarajuća cena mesečne pretplate, naveo je Vip mobajl.

Istraživanje je uradjeno na reprezentativnom uzorku tokom leta, a podatke su prikupili i obradili agencija Onspot, Ipsos i GfK.

Podaci pokazuju i da 18 odsto anketiranih pristupa mobilnom internetu više od 20 puta dnevno, a u proseku osam puta dnevno i putem mobilnog telefona provedu dnevno oko sat i 12 minuta na internetu, a 32 odsto pretežno telefon koristi za internet.

Učestalo je i korišćenje telefoniranja preko internet i aplikacija za slanje poruka, kao što su skajp (Skype), vajber (Viber), vatsap (WhatsApp), fejsbuk mesindžer (Facebook Mešenger). Preko tih aplikacije 41 odsto mladih svakodnevno šalje poruke, a 13 odsto svakodnevno obavlja pozive.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladi uglavnom komuniciraju porukama

Izvor: Politika, 27.Okt.2014

Prosečan mladi Srbin, uzrasta od 15 do 30 godina, pristupa internetu sa mobilnog telefona osam puta dnevno, a na vebu provede 72 minuta..Ukoliko vaš sin ili kćerka umesto da slušaju roditeljski savet, više pažnje pridaju upravo pristigloj poruci, ne očajavajte. Vi ste jedan u armiji roditelja...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.