Izvor: B92, 17.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mnogo susreta delegacije Vlade sa stranim predstavnicima

Salcburg -- Delegacija Vlade Srbije tokom dvodnevnog drugog po redu Evropskog ekonomskog samita u Salcburgu imala je mnoštvo bilateralnih razgovora, a samo je ministar finansija Božidar Djelić imao 18 susreta. "U poslednjih 36 sati uspeo sam da sretnem ministra finansije Italije, Bugarske, Belgije, koji je ujedno predsedavajući Komiteta za ekonomije i finansije EU, kao i predsednika Komisije za hartije od vrednosti Rusije. Na tim susretima dogovorili smo se o daljoj saradnji", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Djelić.

On se susreo i sa belgijskim resornim kolegom, kome je preneo "da je sramota da je njegova zemlja jedina država članica EU koja nije pružila bilateralnu pomoć SRJ", ispričao je jugoslovenskim novinarima na kraju dvodnevnog Samita srpski ministar finansija. Djelić je dodao da je ta opaska malo iznenadila ministra finansija Belgije, koji je obećao da će u budžetu za iduću godinu u te svrhe nešto predvideti.

"Isto tako zamolio sam ga da Komitet EU, kojim predsedava, na vreme izglasa makrofinansijsku pomoć za našu zemlju, kako bi 50 miliona evra od 130 miliona evra, bude isplaćena u decembru. On je istakao da će se založiti da tako i bude", kazao je Djelić.

"Kada je reč o ministru finansija Italije razgovarali smo o njihovoj tehnici otkrivanja utaje poreza. Ministar finansija obećao je da će Italija pružiti tehničku pomoć našoj zemlji u tom domenu. Sa Komisijom za hartije od vrednosti Rusije dogovorio sam da se implementira ono što je potpisano u dogovoru o razumevanju. Pozvao sam ih da nas posete i pomognu u izradi naše regulative", preneo je Djelić. Upitan koja su bila najčešća pitanja koja su mu postavljali sagovornici Djelić je kazao da su se najviše interesovali za najavljeni paket olakšica za investiranje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.