Mislite na reciklažu, Starbaks će vam dati popust

Izvor: B92, 19.Mar.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mislite na reciklažu, Starbaks će vam dati popust

Nakon što se pokazalo da godišnje 2,5 milijarde papirnih čaša u Velikoj Britaniji završi na deponijama, Starbaks je rešio da reaguje.

Poznati američki lanac nudi klijentima popust od 50 penija ako vam posluže kafu u šoljici koju ste doneli.

Kompanija će krenuti sa ovom akcijom u aprilu i usvojiće je na duže staze ukoliko se pokaže kao efikasna.

Starbaks očekuje i da će njihova akcija postaći i druge kafeterije da slede primer.

Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vest dolazi nakon što su aktivisti za zaštitu životne sredine optužili velike lance kafeterija među kojima i Starbaks i Kosta kafe da su lažirali podatke o broju šoljica koje se recikliraju, kao i da nisu pravilno označavali podatke o razgradivosti šoljica.

Zbog toga je britanski ministar čak predložio uvođenje poreza na šoljicu od kafe. A kako se završilo pročitajte u našoj posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mislite na reciklažu, Starbaks će vam dati popust

Izvor: Capital.ba, 20.Mar.2016, 08:30

LONDON, Nakon što se pokazalo da godišnje 2,5 milijarde papirnih čaša u Velikoj Britaniji završi na deponijama, Starbaks je riješio da reaguje. Poznati američki lanac nudi klijentima popust od 50 penija ako vam posluže kafu u šoljici koju ste donijeli. Kompanija će krenuti sa ovom akcijom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.