Mišić: Ispoštovati zaključak sa Mrakovice

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišić: Ispoštovati zaključak sa Mrakovice

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da resorni ministar Milenko Savanović treba da ispoštuje zaključak sa sastanka na Mrakovici u februaru, kojim je definisano formiranje ekspertske radne grupe za analizu primjene postojećeg Zakona o radu.

Mišićeva je rekla da su se na ovaj zaključak sa sastanka, koji je organizovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, obavezali Vlada, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, Savez sindikata i Unija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << udruženja poslodavaca Srpske.

Povodom najave ministra Savanovića da će iduće sedmice uputiti poziv socijalnim partnerima - Savezu sindikata i Uniji udruženja poslodavaca Srpske za održavanjem sastanka u vezi donošenja novog zakona o radu, Mišićeva je rekla da od resornog ministarstva očekuje da bude realizovan ovaj zaključak.

Ona je podsjetila da je zaključak usvojen na sastanku 24. februara na Mrakovici, dok je 5. marta proslijeđen socijalnim partnerima u Srpskoj.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je juče da resorno ministarstvo ostaje na stanovištu da socijalni partneri traže zajednička rješenja u vezi sa donošenjem novog zakona o radu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.