Minus u budžetu dvostruko veći

Izvor: Politika, 11.Maj.2012, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minus u budžetu dvostruko veći

Umesto dogovorenih 26, razlika između prihoda i rashoda na kraju marta bila 48,5 milijardi dinara

Minus u državnoj kasi u prvom tromesečju bezmalo je udvostručen u odnosu na plan, saznaje „Politika”. Iako su se državni zvaničnici prilikom zamrzavanja aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom zaricali kako će se držati dogovora i da će pratiti kvartalne ciljeve kad je reč o budžetskom manjku, u praksi se to nije dogodilo. Umesto dogovorenih 26, razlika između >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prihoda i rashoda na kraju marta bila je 48,5 milijardi dinara.

Minus je još veći kad se na to dodaju svi izvori finansiranja, što je u skladu sa metodologijom MMF-a. Tada iznosi 52,7 milijardi dinara.

Ovakav rezultat Fiskalni savet je već predvideo kada su objavljeni podaci o februarskim prihodima i rashodima iz državne kase. Već u prva dva meseca deficit centralne kase dostigao je više od 37 milijardi, dok je konsolidovani (ukupni) bio oko šest milijardi dinara manji. Međutim, to su ujedno i poslednji podaci o budžetu koje je Ministarstvo finansija objavilo.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 12.maja. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Anica Telesković

objavljeno: 12.05.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država krije minus, rupa duplo veća

Izvor: B92, 12.Maj.2012, 18:15

Beograd -- Minus u državnoj kasi u prvom tromesečju bezmalo je udvostručen u odnosu na plan, saznaje Politika...Umesto dogovorenih 26, razlika između prihoda i rashoda na kraju marta bila je 48,5 milijardi dinara...Minus je još veći kad se na to dodaju svi izvori finansiranja, što je u skladu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.