Ministarstvo privrede: Bespovratna pomoć malim preduzećima

Izvor: N1 televizija, 31.Maj.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo privrede: Bespovratna pomoć malim preduzećima

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv malim i mikro preduzećima i preduzetnicima, kao i zadrugama, za dodelu bespovratne pomoći kroz program podrške za nabavku opreme.

Kroz ovaj program, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države, Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti.

Preostalih 70 odsto troškova finansira se iz kredita banaka partnera na programu, a pet >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odsto je učešće samog preduzetnika.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku novih ili polovnih, ne starijih od pet godina, proizvodnih mašina i opreme, kao i novih delova, specijalizovanih alata za mašine i opremu.

Iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2.500.000 dinara.

Svi zainteresovani za učešće u programu zahtev za bespovratnu pomoć podnose, zajedno sa kreditinim zahtevima, u jednoj od banaka ili lizing kuća koje su partner na programu.

To su Kredi agrikole, Erste banka, Unikredit banka i Banka inteza, kao i lizing kompanije Inteza lizing i Unikredit lizing, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.