Ministarstvo ekonomije neće popustiti radnicima Zastave

Izvor: Beta, 28.Dec.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo ekonomije neće popustiti radnicima Zastave

BEOGRAD, 28. decembra 2010. (Beta) - Ministarstvo ekonomije Srbije neće od odustati od principa da radnici Zastava automobila koji ne rade više neće moći da dobijaju platu, rečeno je u utorak agenciji Beta u tom ministarstvu.

Kako je navedeno, radnicima iz Zastave koje Fijat nije preuzeo, ponudjen je socijalni program, sa otpremnimama u proseku od 8.000 evra po čoveku, prekvalifikacijom i redovnom mesečnom nadoknadom.

"Ako zaista žele posao, prihvatiće tu šansu. Nemamo ni moralno, ni zakonsko pravo da novcem svih gradjana održavamo radna mesta koja ne postoje. Odavno su nestala propadanjem fabrike", kažu u ministarstvu.

U ministarstvu ekonomije Srbije u toku su pregovori s predstavnicima sindikata Zastava automobila, nezadovoljnim ponudjenim socijalnim programom za radnike koji nisu dobili posao u novoj fabrici Fijat automobili Srbija. Italijanski Fijat je preuzeo 1.153 radnika Zastava automobila za novu kompaniju u Kragujevcu, dok će preostali biti proglašeni za tehnološi višak.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MINISTARSTVO EKONOMIJE NE POPUŠTA RADNICIMA ZASTAVE

Izvor: Kurir, 28.Dec.2010

BEOGRAD - Ministarstvo ekonomije neće od odustati od principa da radnici "Zastava automobila" koji ne rade više neće moći da dobijaju platu, rečeno je u tom ministarstvu. Kako je navedeno, radnicima iz "Zastave" koje "Fijat" nije prepuzeo ponuđen je socijalni program, sa otpremnimama u proseku...

Nastavak na Kurir...

"Ispunio sam dogovor sa radnicima"

Izvor: B92, 29.Dec.2010, 11:55

Beograd -- Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da je ispunio dogovor koji je imao sa radnicima Zastave i da oni treba da prihvate ponuđeni socijalni program..."Nema više uslova da Srbija plaća plate nekome ko ne radi. Ugovor sa radnicima istekao je kada je Fijat rekao da mu ti radnici nisu potrebni",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.