Ministarstvo: U 2019. do 12 odsto veće plate u zdravstvu

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: U 2019. do 12 odsto veće plate u zdravstvu

Ministarstvo finansija planira da u 2019. godini poveća plate zaposlenima u zdravstvenim ustanovama od sedam do 12 odsto, navodi se u uputstvu za pripremu budžeta za iduću godinu.

Planirano je da najveće povećanje zarada dobiju medicinski i stomatološki tehničari od 12 odsto, dok će doktori medicine i stomatolozi dobiti uvećanje zarada od 10 odsto, a ostali zaposleni u zdravstvenim ustanovama sedam odsto.

Kako se navodi u Uputstvu, koje je objavljeno na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Ministarstva finansija, službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i Bezbednosno-informativne agencije mogu očekivati devet odsto povećanje plata. U planu je da za devet odsto budu povećane plate zaposlenima u osnovim i srednjim školama, ustanovama visokog obrazovanja i radnicima socijalne zaštite.

Zaposleni u Poreskoj upravi i Upravi carina mogu očekivati povećanje od 8,5 odsto, a ostali budžetski korisnici imaće povećanje sedam odsto.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.