Ministarstvo: Raste vrednost radova u građevinarstvu

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2018, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Raste vrednost radova u građevinarstvu

Vrednost izvedenih radova u građevinarstvu u trećem kvartalu 2018. godine povećana je za 12 odsto, a vrednost ugovorenih radova za 11,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku, ministarstvo je ocenilo da je nosilac rasta u građevinarstvu infrastruktura, u kojoj rast vrednosti izvedenih radova nastavlja da bude iznad proseka ove privredne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << grane.

Prema podacima koje je objavio RZS, vrednost izvedenih radova u građevinarstvu iskazana u tekućim cenama nastavila je da raste i u odnosu na prethodni kvartal tekuće godine i veća je za 15,6 odsto nego u drugom tromesečju 2018. godine.

Rast građevinarstva ostvaren u trećem kvartalu 2018. još je veći ukoliko se poredi sa kvartalnim prosekom u 2017. godini, gde je vrednost izvedenih radova u stalnim cenama povećana za 26,9 odsto, a vrednost ugovorenih radova za 36,6 odsto, dodaje se u saopštenju.

Na ovaj način, građevinarstvo nastavlja da bude glavni pokretač rasta BDP-a, ocenilo je ministarstvo i dodalo da je u trećem kvartalu 2018. rast BDP iznosio 3,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Infrastruktura nosilac rasta u srpskom građevinskom sektoru

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2018

BEOGRAD - Vrednost izvedenih radova u građevinarstvu u trećem kvartalu 2018. godine povećana je za 12 odsto...Vrednost ugovorenih radova za 11,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture...Pozivajući se na podatke Republičkog...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Ministarstvo: Raste vrednost radova u građevinarstvu

Izvor: Radio 021, 10.Nov.2018, 18:06

Vrednost izvedenih radova u građevinarstvu u trećem kvartalu 2018. godine povećana je za 12 odsto, a vrednost ugovorenih radova za 11,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture...Pozivajući se na podatke Republičkog zavoda...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.