Ministarstvo: Još 123 dece treba da primi BCG vakcinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2022, 10:58

Ministarstvo: Još 123 dece treba da primi BCG vakcinu

Nakon izvršene revizije i dopune spiskova dece za vakcinaciju BCG vakcinom, potrebno je da se vakciniše ukupno 676 dece, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

Do sada je vakcinisano 553 dece, među kojima 468 u Beogradu i 85 van glavnog grada.

Za vakcinaciju je preostalo još 123 dece - 108 u Beogradu i 15 na teritoriji van Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukupno su zakazana 24 termina, a roditelji 40 dece nisu se pojavili u vreme zakazanog termina.

Ministarstvo navodi da je desetoro dece imalo privremene kontraindikacije. Roditelji 40 beba, koji još nisu zakazali ponuđeni termin, obavešteni su još jednom da to mogu da učine.

Napominjemo da deca mogu biti vakcinisana ovom vakcinom sve dok ne napune godinu dana, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.