Ministarka opet u kontroli: E ovo... FOTO

Izvor: B92, 26.Avg.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka opet u kontroli: E ovo... FOTO

...ovo želim da vidim na gradlištima širom Srbije, kaže ministarka.

Na najtežem delu Koridora 10, na deonicu Grdelica – Caričina dolina u Grdeličkoj klisuri, i danas se radi u dve smene, a angažovano je više od 200 radnika i više od 100 mašina.

Prilikom vanrednog obilaska te deonice, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajalović izrazila je zadovljstvo dinamikom izvođenja radova, saopštilo je resorno ministarstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Za razliku od gradilišta koja smo obišli proteklih dana, ovo je gradilište za koje mogu da kažem da sam njime zadovoljna", rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da na gradilištu u subotu ima više od 200 radnika koji rade u dve smene i da je angažovano više od 100 mašina.

"Ovakva gradilišta želim da vidim širom Srbije! Na ovoj deonici radi kompanija iz Republike Srpske 'Integral inženjering' i vrlo sam zadovoljna kako rade", istakla je ministarka.

Ona je istakla da je ovde reč o najtežoj deonici Koridora 10 i to o onom, kako je navela, jedinom preostalom delu koji se završava na najvažnijoj saobraćajnici.

"Zbog izuzetno teškog terena kroz Grdelicu ćemo imati nekoliko mostova i vijadukta kako bismo mogli da probijemo klisuru", dodala je Zorana Mihajlović.

Ona je naglasila i da je ta deonica karakteristična jer je zbog zahtevnih radova morao da bude izmešten i deo međunarodne pruge Beograd–Niš–Preševo i dalje ka Makedoniji i Grčkoj.

Ukupna vrednost radova na Koridoru 10 na deonicama kroz Grdeličku klisuru iznosi 234,4 miliona evra, podsetilo je resorno ministarstvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.