Ministarka Udovički sa sindikatima o platnom sistemu

Izvor: RTS, 05.Feb.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Udovički sa sindikatima o platnom sistemu

Sindikati očekuju da će sutra na sednici Socijalno-ekonomskog saveta i u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o Nacrtu zakona o sistemu plata u javnom sektoru doći do rešenja koje je prihvatljivo za obe strane, izjavio je predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu Zoran Savić.
Savić je agenciji Beta rekao da su sindikati danas razgovarali sa ministarkom državne uprave i lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samouprave Kori Udovički o neusaglašenim pitanjima u zakonu.
Dodaje da još postoje dileme oko naknada za regres i topli obrok, člana koji predviđa različite osnovice za rad u jednicama lokalne samouprave i člana u kome se navodi da davanja iz budžeta budu u skladu s raspoloživom sredstvima.
Prema njegovim rečima, ostalo je da se Ministarstvo državne uprave konsultuje sa Ministarstvom finansija o spornim pitanjima.
Reprezentativni sindikati javnog sektora, u okviru Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost", zatražili su pre nekoliko dana hitan sastanak sa premijerom na kojem bi se razgovaralo o Nacrtu zakona o sistemu platama u državnom sektoru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.