Izvor: B92, Beta, 09.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nedovoljno novca za brendiranje"

Beograd -- Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević kaže da je za projekat brendiranja Srbije ove godine odobreno 13 miliona dinara od traženih 600 miliona.

On je rekao da su predviđena sredstva za taj projekat otišla na isplatu socijalnih davanja i povećanje penzija, a drugi deo za nauku i prosvetu.

"Potreba da se popravi imidž Srbije i da se onima koji se bave proizvodnjom, umetnošću, kulturom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sportom, olakša nastup na svetskom tržištu kroz popravljanje imidža Srbije, biće rađena sa jako skromnim sredstvima, i onda su i efekti minimalni", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo će pokušati da pronađe dodatna sredstva iz "eksternih izvora i na taj način pomogne taj projekat".

Milosavljević je rekao i da nije zadovoljan budžetom, jer su i još neki bitni projekti značajano srezani, kao što je sektor potrošača, ali i neke inovacije za rad tržišne inspekcije.

"Koliko god bio nezadovoljan, ipak moram da priznam da je to realnost Srbije u ovom trenutku", rekao je ministar trgovine i usluga.

Milosavljević je rekao da svi moraju da podnesu teret nadolazeće finansijske krize, pa i potrošači Srbije i srpska privreda, koja bi trebalo sa mnogo više novca da se predstavi na manifestacijama i sajmovima kako bi povećala konkurentnost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milosavljević: Nedovoljno novca za brendiranje Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2009

BEOGRAD - Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević izjavio je da će projekat brendiranja Srbije ove godine biti nastavljen sa skromnim sredstvima, jer je odobreno 13 miliona dinara od traženih 600 miliona...On je u intervjuu agenciji Beta rekao da su predviđena sredstva za taj projekat...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.