Miller: Srbija može do Turskog toka

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Okt.2018, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miller: Srbija može do Turskog toka

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odobra JAD „Gasprom" Aleksej Miller poručio je da se Srbija može povezati na gasovodm koji do Turske ide preko Crnog mora.

„Da, ta mogućnost postoji. Kao što znate, projekat Turski tok pretpostavlja izgradnju dva kraka gasovoda iz Rusije do Turske, preko Crnog mora. Sa prvog kraka, gas će ići na trusko tržište. Drugi krak je namenjen za snabdevanje gasom zemalja južne i jugoistočne Evrope", rekao je Miller za današnje Večernje novosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
On je objasnio da je za snabadevanje Evrope gasom iz tog gasovoda neophodno da kapacitete za prijem i dalji transport sprovode evropske kompanije.

Miller je rekao da je „Gasprom" već potpisao „Putne mape" o razvoju nacionalnih sistema za transport gasa sa ministarstvima Bugarske, Srbije i Madjarske.

„Operateri za transport gasa već rade kako bi osigurali da sistemi za transport gasa ovih zemamlja budu spremni da prime dodatni gas. Istovoremno, postoji i varijanta isporuke sa teritorije Turske u pravcu Grčke i dalje na jug Italije", kazao je Miller.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.