Milanović: Za razliku od Kolinde Grabar-Kitarović, ja imam integritet

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Sep.2019, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Za razliku od Kolinde Grabar-Kitarović, ja imam integritet

ZAGREB - Zoran Milanović je za HRT rekao zašto se opet vraća u politiku, što nam to novo može ponuditi i što misli o svojim protukandidatima Miroslavu Škori i Kolindi Grabar-Kitarović.

Otac, kazao je, imao je lijepu ulogu u njegovom životu, ali je on svoje odluke donosio sam. U kući se, dodao je - puno pričalo o politici.

"Želja strast i odluka da dam ono što imam, iskustvo, znanje i dobra namjera. Nije dobro da sva jaja i sva perad idu u istu košaru. Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dobro ni kad je dobro", odgovorio je Milanović na pitanje zašto se odlučio kandidirati za predsjednika države.

Smatra da na funkciji predsjednika može pomoći u suprostavljanju nasilju i mržnji te da vezu novca i predsjednika treba prerezati.

"Treba birati prijatelje, birati partnere, birati orjentaciju zemlje prema zapadu, ali da se ne srami Balkana", poručio je. Između ostalog, kazao je kako on ima integritet, što predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema, rekao je Milanović u emisiji Nedjeljom u dva.

"Predsjednika treba higijenski, sanitarno odvojiti. Košer, kao u židovskoj kuhinji. Ne smiješ biti u situaciji da nekome moraš vratiti uslugu. Parlamentarna demokracija je najveći doseg liberane zapadne demokracije. Ima smisla govoriti samo o potpunom predsjedničkom sustavu, polupredsjednički sustav je nepošten", kazao je Milanović komentirajući izjavu Miroslava Škore da je parlamentarna demokracija lažna i da će ako pobijedi na izborima povećati ovlasti predsjednika.

Na opasku da mu Miroslav Škoro zamjera što je "cijeli život radio na državnim jaslama i sad se opet želi vratiti" Milanović je odgovorio: "Neka skupi potpise pa ćemo ja i on razgovarati". Napomenuo je kako nije istina da je njegova obitelj bila među povlaštenima u "crvenoj buržoaziji". Škori je poručio neka takve potraži u HDZ-u.

"To nisu bila djeca Stipe Šuvara koji nisu imali za picu i pivo i morali su vojsku na Kosovu. To su ljudi koji su profitirali i dobili najbolje stanove, ali nisam ih nikad mrzio. To je bilo trulo razdoblje", kazao je.

"Pustimo Raspudića i lijevo-desno. Ja sam kandidat svoj. Kako to da je biračko tijelo deset godina nakon Tuđmana toleriralo i nagrađivalo partizana kao što je Stipe Mesić, zatim Ivu Josipovića koji je od Kolinde Grabar-Kitarović izgubio za 1200 glasova", kazao je Milanović na izjavu Nina Raspudića da "bi pobjeda Milanovića najviše odgovarala vrhu HDZ-a, jer će najlakše mobilizirati biračko tijelo".

Na pitanje što je radio u protekle tri godine, kaže da nije radio u državnom sektoru.

"Interesantno, nisu me to pitali kad sam se kandidirao. U zadnje dvije i pol godine nisam radio za javni sektor, državne firme, za Bandića i holding, ni za strane vlade. Ono malo što imamo, oko 600-tinjak tisuća kuna prometa firme čiji sam vlasnik je u Poreznoj upravi. Nećete nikada naći da sam radio za bilo koga tko je vezan za javne jasle. Sve drugo je javno u toj mjeri da netko tko mi želi napakostiti može do pustiti iz podataka Porezne uprave i to objaviti", kazao je Milanović.

Javna je tajna da se predsjednici bave lobiranjem i gospodarskom diplomacijom. Na navode da je Mesić namještao poslove Milanović smatra da to nije dobro.

"Predsjednik ne može ništa. Predsjednik vodi delegaciju u Turkmenistan. Svaki poduzetnik može naći mjesto u tom avionu, ako sam plati kartu. To je sve. Zato je dobro da predsjednik nema ovlasti", rekao je Milanović. Dodao je kako je Koilnda Grabar-Kitarović izvela "državni udar u svilenim rukavicama", kad je 2015. "formirala vladu u sjeni bez znanja onih koji su pregovarali o parlamentarnoj većini".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.