Milanović: Ne vrbujemo Sandru Švaljek, podrška Bernardiću

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Maj.2016, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Ne vrbujemo Sandru Švaljek, podrška Bernardiću

ZAGREB - SDP nije vrbovao Sandru Švaljek i dat će potporu Davoru Bernardiću, ukoliko se on odluči kandidirati za gradonačelnika Zagreba i dobije potporu Gradske organizacije.

"Zašto bismo raspuštali zagrebačku organizaciju SDP-a, neka idu na izbore pa neka pobijede, ili neka ne pobijede. Moj sud, odnosno sud stranke i javnosti o meni permanentan je, dakle već devet godina konstantno za nešto odgovaram. To je sudbina predsjednika velike stranke. U Zagrebu gradska organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ima sve u svojim rukama kada je u pitanju priprema za izbore pa neka se slože i neka se bore", izjavio je šef SDP-a Zoran Milanović na pitanje o sudbini zagrebačkog SDP-a, nakon što se sastao s Davorom Bernardićem.

Kako prenosi Novi list, to se može tumačiti kao podržavanje Bernardićevih ambicija u utrci za to mjesto, premda Milanović preferira lojalnije članove poput Orsata Miljenića, Miranda Mrsića ili Gordana Marasa. Na ljeto se očekuje sazivanje Gradskog odbora i službeni prijedlog kandidature.

"Ja sam tu podršku davao i Bandiću kada je bio kandidat SDP-a jer tako tumačim i živim lojalnost svojoj stranci. U devet godina, koliko vodim SDP, samo jednom je raspuštena cijela organizacija, i to je bilo prije tjedan dana, splitska organizacija. Dakle prije nego što sam postao predsjednik SDP-a to se radilo učestalo", izjavio je šef SDP-a.

Tvrdi da nije istina da njegova stranka u Zagrebu vrbuje Sandru Švaljek.

"Gospođa Švaljek je bila prva suradnica Milana Bandića, poslije ju je ponižavao i izbacio i trebala je znati čime se bavi. Siguran sam da će građani zaboraviti taj nezgodan detalj iz njezine karijere. Ona ima određene stručne kvalifikacije i to respektiram, no vjerujem da će SDP imati kandidata koji će biti najjači kandidat", zaključio je Milanović.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.