Mihajlović i Turhan: Auto-put važan za povezivanje regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović i Turhan: Auto-put važan za povezivanje regiona

"Auto-put Beograd-Sarajevo važan je za povezivanje Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i za povezivanje regiona", zajednička je ocena potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorane Mihajlović i turskog ministra saobraćaja i infrastrukture, Mehmeta Turhana.

Ministarka Mihajlović je, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, razgovarala danas sa Turhanom o izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo i saradnji dve zemlje u oblasti infrastrukture >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i saobraćaja.

Na bilateralnom sastanku, održanom u okviru posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogan Srbiji, Mihajlovićeva se zahvalila turskom ministru na podršci ove zemlje u relizaciji projekta izgradnje prsten auto-puta Beograd-Sarajevo.

“Za nas je ovo jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata, koji je važan za povezivanje Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i za povezivanje unutar regiona. Očekujemo da prva deonica, Sremska Rača - Kuzmin, na kojoj sutra počinjemo radove, bude izgrađena za oko dve i po godine”, navela je Mihajlovićeva.

Turhan je podsetio da je krajem 2018. potpisan komercijalni ugovor sa turskom kompanijom ”Tašjapi” za projekat Beograd-Sarajevo i zahvalio potpredsednici Mihajlović na podršci ovom projektu.

"Očekujemo da izgradnja ovog auto-puta Beograd-Sarajevo doprinese boljem transportnom povezivanju unutar regiona i zainteresovani smo za nastavak podrške Srbiji kad je reč o infrastrukturi”, rekao je Turhan.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji dve zemlje u drumskom transportu, gde je dogovoreno potpisivanje novog sporazuma koji uređuje ovu oblast, kao i o saradnji u vazdušnom saobraćaju, posebno kad je reč o prevozu robe.

Mihajlovićeva je turskom kolegi kao poklon uručila azbuku u zlatovezu, rad žena sa sela, kao deo prakse potpredsednice vlade da zvaničnicima sa kojima se sastaje poklanja ručne radove nastale kao rezultat inicijative "Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima“, koju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost realizuje u saradnji sa Etno-mrežom i NALED-om, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VAŽAN DAN ZA CEO REGION: Vučić i Erdogan sutra svečano otvaraju izgradnju auto-puta BEOGRAD-SARAJEVO! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2019

Drugog dana posete, predsednici Vučić i Erdogan biće domaćini na Trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske...Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji boravi u poseti Srbiji na poziv predsednika Aleksandra Vučića, nastavlja sutra posetu trilateralnim sastankom lidera Srbije,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.