Mihajlović: Za puteve u Kuli 650 miliona dinara

Izvor: RTS, 30.Nov.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Za puteve u Kuli 650 miliona dinara

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u Kuli sa predsednikom privremenog organa opštine Veliborom Milojičićem o infrastrukturnim projektima važnim za građane ove opštine.
Zorana Mihajlović je istakla da su razgovarali ne samo o putnoj i železničkoj infrastrukturi, već i o projektima vezanim za rehabilitaciju vodovodne i kanalizacione >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mreže, izgradnji nekoliko fabrika vode i najavila da će se naredne godine pripremiti dokumentacija za izgradnju kanalizacije u Sivcu. 

"Moramo da se povežemo sa regionom kako bismo imali više prihoda od tranzita. Regionalni putevi su sada prioritet i mi ćemo sve regionalne pruge rehabilitovati u naredne dve godine", rekla je ministarka i najavila radove na auto-putu Niš–Merdare–Priština, kao i auto-putu ka Bosni i Hercegovini.
Najavljena je i izgradnja obilaznice Vrbas–Kula–Sombor od auto-puta E-75 ka Somboru, kao i put Sivac–Stapar, koji finansira vlada APV.
Takođe, ulagaće se i u železnički saobraćaj, tačnije, brzu prugu Beograd–Budimpešta i u sklopu toga prugu Vrbas–Kula–Sombor.
"Samo u održavanje puteva u Kuli izdvojili smo 150 miliona dinara. Pored toga, na proleće krećemo u rehabilitaciju regionalnog puta Kula–Vrbas, vrednu 500 miliona dinara. To će uključiti i rekonstrukciju Vrbaškog mosta, koji predstavlja usko grlo na ovoj deonici i ugrožava bezbednost saobraćaja", rekla je Mihajlovićeva. 
Dodala je da je u 2018. godini u Kuli u državne i lokalne puteve uloženo 138,5 miliona dinara, a 300 miliona dinara za prethodne četiri godine. 
"Ulagano je ne samo u državne puteve, već i u neke lokalne, koji su važni za građane ove opštine", napomenula je ministarka. 
Kako je rekla, budžet je stabilan, a u 2019. godini prioritet su kapitalne investicije. 
"Danas smo razgovarali i o tome kako da zajednički radimo na projektima važnim za građane, ali i privredu. Dugo se ranijih godina pričalo o jednom važnom projektu, obilaznici oko Kule, mi ćemo to uraditi. Od Uprave za kapitalna ulaganja ćemo tražiti da izradi projektno-tehničku dokumentaciju, opština će da reši eksproprijaciju, a republička i pokrajinska vlada će finansirati izgradnju", navela je ministarka. 
Zaključila je da, ako želimo razvijeno društvo i uslove za dobar život, na prvom mestu moramo ulagati u infrastrukturu. 
Velibor Milojičić je istakao bezrezervnu podršku koju opštini Kula pružaju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kompletna Vlada Srbije, navodeći da u Kuli rade sve što doprinosi tome da postane bolje mesto za život. 
"Stvaramo uslove da se mladi vrate i ostanu ovde. Na sastanku smo otvorili niz značajnih tema za građane Kule i siguran sam da ćemo, uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, sve i realizovati", rekao je Milojičić. 
U razgovorima su učestvovali i direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i načelnik Južnobačkog okruga Dušan Marijan.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.