Mihajlović: Sve spremno za početak grejne sezone

Izvor: Politika, 07.Okt.2013, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Sve spremno za početak grejne sezone

Danas sastanak o reformisanju Srbijagasa

BEOGRAD –Ministarka eneregetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je sve spremno za početak grejne sezone, koja počinje 15. oktobra, ali da se u nekim toplanama mogu očekivati problemi u čije rešavanje bi, kako je rekla, trebalo više da se uključe i lokalne samouprave.

„Mišljenje nakon rada radne grupe za snabdevanje je da smo spremni za grejnu sezonu”, rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srbije.

Ona je dodala da je stanje u toplanama ove godine mnogo bolje nego prethodne, i da su u njima urađeni remonti.

Mihajlović je rekla da ima dovoljnih količina energenata i da će se u narednom periodu pažnja posvetiti kvalitetu energenata i modernizaciji toplana.

Ona je pozvala zainteresovane investitore koji žele da učestvju u tome da se jave.

Ukazujući na moguće probeme u toplanama ona je rekla da problema ima u toplani Novom Pazaru, Bajinoj Bašti, jagodinskoj toplani, Javno komunalnom preduzeću Blace, toplani u Bečeju...

Predsednik Udruženja toplana Milovan Lečić rekao je da nema najava da će biti povećanja cena u oktobru, kako su prvobitno najavile neke toplane, kao i da treba sačekati prvih petnaestak dana od početka grejne sezone, dobro analizirati cene i u skladu sa tim napraviti projekciju.

----------------------------------------------

Mihajlović: Danas sastanak o reformisanju Srbijagasa

BEOGRAD –Ministar energetike Zorana Mihajlović najavila je da će danas biti održan sastanak na kome će biti reči o reformisanju Srbijagasa i problemima preduzeća u restrukturiranju.

„Danas imamo značajan sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija, Minstarstva privrede i direktorom Srbijagasa i očekujem da ćemo se dogovoriti ne samo o reformisanju Srbijagasa, već i o preduzećima u restrukturiranju jer su ona upravo tema tog sastanaka”, rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, odgovarajući na pitanja novinara.

Pitanja novinara odnosila su se na to po kojim kriterijumima Srbijagas može da obustavi isporuku gasa tim preduzećima, a Mihajlović je odgovorila da bi trebalo da postoje jednoobrazni kriterijumi za sva preduzeća i da se boji da su u pretrhodnom periodu za neka od njih primenjivani kriterijumi koje nije napravila država već Srbijagas.

objavljeno: 07.10.2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sve spremno za grejnu sezonu

Izvor: RTS, 07.Okt.2013

Grejna sezona će početi na vreme. Struje i gasa ima dovoljno, a daljinski sistemi su spremni za grejanje, potvrdila ministarka energetike Zorana Mihajlović. Ipak, ministarka očekuje probleme u nekoliko toplana. ..Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je sve spremno za početak...

Nastavak na RTS...

Mihajlovićeva: Sve spremno za grejnu sezonu 15. oktobra

Izvor: Kurir, 07.Okt.2013

Ministarka je kazala da su remonti u toplanama urađeni, da su nabavljene dovoljne količine energenata i da je kroz reprograme raskinut začarani krug dugovanja između toplana, Srbijagasa i Direkcije za robne rezerve..BEOGRAD - Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je...

Nastavak na Kurir...

Mihajlović: Sve spremno za početak grejne sezone

Izvor: Blic, 07.Okt.2013

Ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da je sve spremno za početak grejne sezone, koja počinje 15. oktobra, ali da se u nekim toplanama mogu očekivati problemi u čije rešavanje bi, kako je rekla, trebalo više da se uključe i lokalne samouprave...- Mišljenje nakon rada radne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.