Mihajlović: Rokovi su svetinja, ko ih krši gubi posao

Izvor: RTS, 13.Apr.2016, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Rokovi su svetinja, ko ih krši gubi posao

Ugovoreni rokovi za projektovanje, kontrolu i realizaciju projekata moraju da se poštuju, u suprotnom raskidaće se ugovori, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Ministarka Mihajlović je na sastanku sa projektantima i firmama koje rade tehničku kontrolu na Projektu obnove puteva u Srbiji istakla da je nedopustivo da projektovanje traje duže od samog izvođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radova, navodi se u saopštenju ministarstva.

Prema njenim rečima, analiza do sada realizovanih projekata je pokazala da projektovanje traje u proseku 350 dana po projektu, dok je prosek izvođenja radova 264 dana.
Mihajlovićeva je upozorila projektante da se probijanje rokova više neće tolerisati i da je uz obavezan kvalitet rada neophodna i brzina.
U saopštenju se dodaje da će se projektom Rehabilitacije puteva obnoviti 1.100 kilometara puteva u Srbiji iz kredita Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke, uz učešće države.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Uz rok i brzina, ko krši gubi posao

Izvor: B92, 13.Apr.2016

Ugovoreni rokovi za projektovanje, kontrolu i realizaciju projekata moraju da se poštuju, izjavila je ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović...Ona je poručila da će u suprotnom biti raskidani ugovori...Mihajlović je istakla da je nedopustivo da projektovanje traje duže od samog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.