Mihajlović: Rodna ravnopravnost nije pretnja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2021, 18:04

Mihajlović: Rodna ravnopravnost nije pretnja

Na današnjoj sednici Vlada Srbije usvojila je novu Strategiju za rodnu ravnopravnost za period 2021-2030. godine, a predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović kaže da je time Srbija pokazala da je zrelo društvo koje želi jednake uslove i za žene kao i za muškarce, da rade, napreduju i žive.

"Društvo u kojem će žene imati jednake uslove na tržištu rada, jednake plate za isti rad, mogućnost da napreduju na najviše rukovodilačke funkcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali i društvo u kojem ni jedna žena ni devojčica ne trpe nasilje. Nakon nekoliko izazovnih godina, kada smo nailazili na otpore i među pojedinim ministrima, mi danas imamo rodno odgovornu Vladu u kojoj se ne dovodi u pitanje da je taj cilj dostižan. Nova Strategija predstavlja kontinuitet u tim naporima i uz novi Zakon o rodnoj ravnopravnosti mi imamo kompletiran normativni okvir kao osnovu za dalji rad", izjavila je potpredsednica Vlade.

Poručila je da je važno da shvatimo da rodna ravnopravnost nije pretnja već univerzalna vrednost i preduslov razvoja svakog društva.

"Da žene i muškarci, dečaci i devojčice imaju jednaka prava i jednake mogućnosti za lični razvoj, jer na taj način daju ravnopravan doprinos održivom razvoju društva, uživaju jednake koristi od razvoja društva, ravnopravno učestvuju u odlučivanju i preuzimaju jednaku odgovornost za budućnost", zaključila je Mihajlovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Međunarodni dan seoskih žena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2021, 08:08

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović istakla je, povodom Međunarodnog dana seoskih žena, da seoske žene čuvaju kulturnu baštinu i doprinose razvoju sela..."Danas obeležavamo dan posvećen ženama sa sela i želim da skrenem pažnju na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.