Mihajlović: Milijarda evra za infrastrukturu

Izvor: Capital.ba, 02.Jan.2017, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Milijarda evra za infrastrukturu

BEOGRAD, Ministarka gradjevinarstva saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Vlada Srbije u 2017. godini u infrastruktru uložiti 977,7 miliona evra u poslove na kojima će raditi domaće firme. Mihajlović je gostujući na RTS-u pozvala sve domaće gradjevinske kompanije da se jave na tendere i dobro pripreme za radove na infrastrukturnim projektima. “Spremite se, ako treba i udružujte, za velike infrastukturne poslove koji nas očekuju u ovoj godini. Ono >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << što ćemo mi tražiti za novac koji ulažemo jeste poštovanje kvaliteta i predvidjenih rokova”, rekla je Mihajlović.   Ona je rekla da prema ugovorima sa kineskim kompanijama ove godine počinje izgradnja dijela obilaznice oko Beograda, autoputa od Surčina do Obrenovca i pruge Beograd – Budimpešta koji ukupno vrijede 734 miliona evra, a domaće kompanije moći će da računaju na polovinu tog novca. Kako je dodala, ukupno 153 miliona evra biće uloženo u nastavak projekta rehabilitacije 1.100 kilometara regionalnih puteva i održavanje državnih puteva prvog i drugog reda, a na svim tim poslovima rade uglavnom domaće firme. Govoreći o željeznicima ona je kazala da je za projektovanje i rekonstrukciju pruge na Koridoru 10 i obnovu pruge od Niša do Dimitrovgrada, predvidjeno je 175,9 miliona evra, kao i još 3,5 miliona evra za radove na beogradskoj željezničkoj stanici Centar, odnosno Prokop.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MIHAJLOVIĆ: Ulaganja u infrastrukturu za domaće firme 977, 7 miliona evra u 2017.

Izvor: Kurir, 02.Jan.2017

...Mihajlović je pozvala sve domaće gra]evinske kompanije da se jave na tendere i dobro pripreme za radove na infrastrukturnim projektima.."Spremite se, ako treba i udružujte, za velike infrastukturne poslove koji nas očekuju u ovoj godini Ono što ćemo mi tražiti za novac koji ulažemo jeste poštovanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.