Mihajlović: Biće poskupljenja gasa i struje

Izvor: Studio B, 06.Jan.2013, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Biće poskupljenja gasa i struje

Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je da će 2013. u Srbiji biti godina rešavanja problema u oblasti energetike, da će biti poskupljenja gasa i električne energije,

Ministarka je kazala i da će u prvom kvartalu to ministarstvo predstaviti rezultate rada u borbi protiv korupcije i kriminala u tom sektoru. "Mogu da najavim da će u prvom kvartalu tim za borbu protiv kriminala i korupcije u Ministarstvu predstaviti sve predmete na kojima je radio. Sve predmete >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koje budemo obradili i predstavili mi ćemo uputiti nadležnoj instituciji, pre svega Tužilaštvu. Na njima je dalje", rekla je Mihajlovićeva TV B92. 

Ministarka je dodala da je ova vlada nasledila iz prethodnih godina previše problema u oblasti energetike. "Možemo da pričamo da će ove godine biti poskupljenja i cene gasa i cene električne energije, ali dodatno sa tim, pošsto cena nije osnovni faktor i nikada nije ni bila - bez obzira na to što su direktori voleli da govore da je cena najvažnija, mi smo krenuli u ozbiljan proces reformi i u Srbijagasu i EPS-u", rekla je ministarka. 

Ona je navela da nije potpuno zadovoljna radom ni jednog, ni drugog preduzeća i da će biti zadovoljna njihovim poslovanjem kada te državne firme budu pozitivne u poslovanju i kada se bude razgovaralo o novim projektima, a ne samo o ceni. "Naš cilj jesta da na kraju ove godine već možemo da govorimo da smo iz ovih velikih minusa došli bar na nulu i da smo krenuli da se bavimo razvojem u tim javnim preduzećima", dodala je Mihajlovićeva. 

Ona je, govoreći o poskupljenjima gasa i struje, istakla i da su završene takozvane socijalne karte i donet novi tarifni sistem. Cilj "njenog" ministarstva, kako je objasnila, jeste da u ovoj godini ne govori samo o memorandumima, već o ugovorima.  Mihajlovićeva veruje da će jedan od potpisanih ugovora u ovoj godini biti ugovor o hidroelektrani Bistrica, kao i da će se krenuti u izgradnju malih hidroelektrana, za šta će prvi put u Srbiji biti raspisan javni poziv za investitore.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Mihajlović: Biće poskupljenja gasa i struje u 2013.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2013

BEOGRAD -..Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da će 2013. u Srbiji biti godina rešavanja problema u oblasti energetike, da će biti poskupljenja gasa i električne energije, kao i da će u prvom kvartalu to ministarstvo predstaviti rezultate rada u borbi protiv korupcije i kriminala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.