Migranti probili ograde kod luke Kale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti probili ograde kod luke Kale

Na desetine migranata koji pokušavaju ilegalno da uđu u Britaniju, probilo je ograde kod francuske luke Kale tokom noći, privremeno zaustavljajući saobraćaj, saopštio je danas portparol Evrotunela, koji upravlja linijom ispod kanala Lamanš.

Prekid saobraćaja najnoviji je u seriji incidenata u koje je uključeno oko 3.000 migranata, većinom iz Afrike i sa Bliskog istoka, raspoređenih oko francuske luke odakle nastoje da stignu do Britanije.

Prevoz je sada normalizovan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali uz kašnjenja, naveo je portparol kompanije, a preneo Rojters.

Tokom proteklog meseca migranti u Kaleu pokušavali su da iskoriste štajk lučkih radnika, kako bi stigli do Britanije.

Mnogi žele da uđu u Britaniju jer govore engleski, imaju porodične veze tamo ili su uvereni da imaju bolje šanse za zaposlenje.

Francuska i Britanija su u četvrtak postigle dogovor da pojačaju napore na obezbeđivanju luke i tunela ispod Lamanša u pokušaju zaustavljanja ilegalne migracije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na desetine migranata probilo ograde kod luke Kale

Izvor: Blic, 04.Jul.2015

Na desetine migranata koji pokušavaju ilegalno da uđu u Britaniju, probilo je ograde kod francuske luke Kale tokom noći, privremeno zaustavljajući saobraćaj, saopštio je danas portparol Evrotunela, koji upravlja linijom ispod kanala Lamanš...Prekid saobraćaja najnoviji je u seriji incidenata...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.