Metalci bi pomoć kao javnom sektoru

Izvor: B92, 09.Jul.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metalci bi pomoć kao javnom sektoru

Beograd -- Samostalni sindikat metalaca Srbije zatražio je da se radnicima u metalskoj industriji isplati jednokratna naknada kao i radnicima u javnom sektoru.

U saopštenju tog sindikata se navodi da je odluka Vlade Srbije da se jednokratna naknada od 5.000 dinara dodeljuje samo radnicima kojima se zarade finasiraju iz budžeta i koji imaju manju zaradu od 50.000, podelila radnike na one koji rade u javnom i takozvanom realnom sektoru.

U tom sindikatu se pitaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko će radnicima koji rade u metalskoj industriji, a čija prosečna zarada iznosi 22.000 dinara, isplatiti jednokratnu novčanu pomoć i ko će im obezbediti redovnu zaradu, poštovanje zakona, kolektivnih ugovora i kupoprodajnih ugovora.

Vlada Srbije donela je Zaključak kojim se odobrava isplata jednokratne pomoći u iznosu od 5.000 dinara zaposlenima na neodređeno vreme, odnosno direktnim i indirektnim korisnicima budžeta Republike Srbije, uz uslov da neto plata zaposlenog ne prelazi 50.000 dinara.

Isplata jednokratne pomoći odobrava se i korisnicima sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje, direktnim i indirektnim korisnicima budžeta jedinica lokalne samouprave i teritorijalne autonomije, kao i zaposlenima koji primaju naknadu plate na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Metalci bi pomoć kao javnom sektoru

Izvor: Capital.ba, 09.Jul.2010

BEOGRAD, Samostalni sindikat metalaca Srbije zatražio je da se radnicima u metalskoj industriji isplati jednokratna naknada kao i radnicima u javnom sektoru. U saopštenju tog sindikata se navodi da je odluka Vlade Srbije da se jednokratna naknada od 5.000 dinara dodjeljuje samo radnicima kojima se...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.