Mercator otvara prvu prodavaonicu bez radnika

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Nov.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercator otvara prvu prodavaonicu bez radnika

LJUBLJANA - Najveći trgovac u regiji koji se može pohvaliti najvećim dosegom kupaca svojim karticama vjernosti (1,8 milijuna), uskoro bi se mogao pohvaliti prvom pametnom ili tzv. pop up trgovinom poput najvećih svjetskih trgovačkih lanaca kao što su Tesco, Sainsbury's, Carrefour, Walmart...

"Razvijamo uzbudljiva rješenja. Slijedeći model iz inozemstva, uskoro ćemo uspostaviti testnu pop-up trgovinu u kojoj se moći kupovati bez prisustva prodavača. Ovo je mobilna trgovina >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za prolaznike i sve one koji žele novo iskustvo kupovine: nadzor ulaza/izlaza, elektronski cjenovnik, blagajne samoposluživanja za plaćanje karticama, virtualni asistent za pomoć u kupovini i slično", rekla je Kristina Gregorc, pomoćnica predsjednika Mercatora Tomislava Čizmića za ljubljanski list Delo.

Mercator je ranije uspostavio mrežu tik tak blagajni, gdje kupci sami skeniraju i plaćaju robu ili usluge, odnosno samoposlužujućih blagajni gdje kupci mogu platiti karticama.

Istovremeno, jedini je trgovac u Sloveniji koji ima vlastiti M-pay mobilni novčanik, koji uključuje sve prednosti Pika kartica, ali i pruža jednostavan pregled kupovine, prenosi Indikator.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Slovenački Merkator otvara prvu prodavnicu bez radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019

Slovenački Mekator uskoro bi mogao da se pohvali prvom pametnom ili tzv. pop-up prodavnicom poput najvećih svetskih trgovačkih lanaca kao što su Tesko, Sejnsberis, Karfur, Volmart...."Razvijamo uzbudljiva rešenja. Prateći model iz inostranstva, uskoro ćemo otvoriti testnu pop-up trgovinu u kojoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.