Meklaren:Vlada kriva što nema mleka

Izvor: B92, 09.Dec.2010, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meklaren:Vlada kriva što nema mleka

Beograd -- Donald Meklaren, predsednik Upravnog odbora Imleka, najavljuje da će se tržište stabilizovati sledeće godine

"Mleka na tržištu je manje, što je evidentno, ali naša kompanija nije odgovorna za politiku agrara u Srbiji, vođenu poslednjih godina, i odgovornost za to isključivo leži na Vladi Srbije", kaže Meklaren.

On dodaje da je "krajnje vreme da Vlada prestane sa iracionalnim kritikama, posebno prema kompanijama koje su imale značajna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulaganja, jer se na taj način neće rešiti problem nestašice mleka".

U poslednje dve godine u Srbiji je, kako kaže Meklaren, za 25 do 30 odsto smanjen fond mlečnih grla, a zbog suše i krize, smanjen je i prinos mleka, što je sve skupa dovelo do ozbiljne nestašice na tržištu.

Takođe, do pre nekoliko godina, sredstva za mlekarsku industriju iznosila su 24 odsto, a sada su svega četiri procenta.

„Kako bismo ublažili poremećaje na tržištu, povećali smo uvoz sirovog mleka iz regionalnih mlekara i istovremeno smanjili naš izvoz na tamošnja tržišta za čak 40 odsto", naglašava Meklaren.

On dodaje da bi „snabdevanje tržišta mlekom trebalo da se stabilizuje sledeće godine" i dodaje da bi „bilo dobro kada bi nas u nastojanjima da stabilizujemo situaciju podržao i sam predsednik Boris Tadić, što bi bio pozitivan signal i drugim stranim investitorima".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.