Meggle prodao udjel u Salzburg Milchu

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jan.2020, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meggle prodao udjel u Salzburg Milchu

BEČ - Nakon više od 20 godina, njemačka mljekara Meggle prodaje svoj 41,65-postotni udjel u Salzburg Milch, trima salzburškim vlasničkim zadrugama.

Kako je priopćeno u petak, taj je potez napravljen iz strateških razloga. Treća najveća mljekara u Austriji sada je u stopostotnom vlasništvu mliječnih proizvođača.

- Zbog strateške prilagodbe tvrtke i koncentracije na naše temeljne kompetencije i osnovna tržišta, odlučili smo prenijeti svoje dionice na naše >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dugogodišnje partnere u skladu s ugovorom, rekao je član uprave Megglea Matthias Oettel.

Sudjelovanje u Salzburg Milchu bilo je Meggleovo prvo strano ulaganje 1999. godine.

Salzburg Milch je nedavno zaposlio oko 350 ljudi, a mlijeko odbija od oko 2600 dobavljača. Posljednji promet zabilježen u trgovačkom registru za 2018. godinu bio je 221 milijun eura, a za prošlu godinu trebao bi biti oko 230 milijuna eura.

Tri salzburške zadruge Milchhof Salzburg (31.025 posto), Käsehof (15 posto) i Tauernmilch (12.325 posto) nedavno su imale 58,35 posto mljekare.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.