Medvedev: Produžuju sankcije? Ok, mi ćemo ovako

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Produžuju sankcije? Ok, mi ćemo ovako

Moskva -- Ruski premijer Dmitrij Medvedev predložio je nastavak zabrane uvoza hrane do kraja 2017. godine iz zemalja koje su uvele embargo Rusiji zbog aneksije Krima.

Medvedev je u susretu s članovima Ruskog saveza proizvođača i biznismena rekao da je naložio da se o produžetku sankcija pripremi ukaz i dodao da se za to zalažu ruski proizvođači hrane.

Rusija je u avgustu 2014. zabranila uvoz poljoprivrednih proizvoda, mesa, ribe i mlečnih proizvoda iz EU, Australije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Holandije, Norveške, i Kanade. Od 13. avgusta 2015. u spisak tih zemalja uključene su zemlje koje su se priključile antiruskim sankcijama: Albanija, Crna Gora, Island, Lihenštejn, a od početka ove godine i Ukrajina.

Početkom avgusta prošle godine predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o uništavanju sve robe koja iz tih zemalja stigne u Rusiju nelegalnim putem.

Prema izveštaju ruske vlade "Prehrambeni embargo: rezultati 2015. godine", zapadne zemlje izgubile su od ruskih sankcija 9,3 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.