Medicinska pomoć iz Rusije stigla u Beograd

Izvor: B92, 03.Apr.2020, 14:41

Medicinska pomoć iz Rusije stigla u Beograd

Beograd -- Avion koji nosi pomoć iz Rusije u vidu medicinske opreme, respiratora, medikamenata, sleteo je u Beograd.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je pomoć neophodna i dolazi u najtežem danu u borbi protiv COVID 19.

"Na dan kada smo ušli u 5. nedelju borbe, kada ulazimo u dve teške nedelje, a to se vidi i po današnjim brojevima", rekla je ona.

Brnabić se zahalila na epidemiolozima, anestezioliozma, motornim vozilima za dezinfekciju, te kontejnerima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medicinske pomoći koji su došli iz Rusije.

"Hvala što ste došli sa lekarskim timovima. Hvala što ste došli sa posebnim jedinicama za protivbiološku i protivhemijsku odbranu, sa motornim vozilima za dezinfekciju, kontejnerima za medicinsku opremu", rekla je ona.

Rekla je da je ovo jedan od deset aviona koji šalje predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Imamo opremu, odlične lekare, medicinske sestre, naučnike, laboratorije. I dalje nam fali disciplina. Bez gvozdene discipline ne možemo da pobedimo ni sa svim lekovima, opremom, million respiratora", rekla je Brnabić.

Avion je sleteo oko 14 i 30.

Avion iljušin dočekali su premijerka Ana Brnabić i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.