Mask zapretio: Iskreno ovo je poslednja kap

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 07:59

Mask zapretio: "Iskreno ovo je poslednja kap"

Los Anđeles -- Direktor kompanije Tesla Ilon Mask zapretio je da će povući fabriku i sedište kompanije iz Kalifornije.

Mask je premeštanjem fabrike zapretio u eskalaciji svađe sa lokalnim zvaničnicima koji su sprečili kompaniju da ponovo otvori tu fabriku električnih vozila.

Na Tviteru, Mask je takođe zapretio da će podneti tužbu zbog ograničenja uvedenih u okrugu Alameda zbog korona virusa, što je sprečilo Teslu da ponovo pokrene proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje fabrike u Frimontu, južno od San Franciska, prenosi AP.

"Iskreno, ovo je poslednja kap", tvitnuo je. "Tesla će odmah preseliti svoj štab i buduće programe u Teksas / Nevadu", dodao je Mask na svom Tviteru.

On je napisao da to hoće li kompanija zadržati bilo kakvu proizvodnju u Frimontu zavisi od načina na koji će kompanija Tesla biti tretirana u budućnosti.

Muskovi tvitovi dolaze u trenutku kada konkurentski proizvođači automobila počinju ponovo da otvaraju fabrike u SAD.

Tojota će ponovo pokrenuti proizvodnju u poneđeljak, dok DŽeneral Motors, Ford i Fijat Krajsler planiraju da svoje fabrike postepeno pokrenu 18. maja. T

Tesla je jedini proizvođač automobila sa fabrikom u Kaliforniji.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mask premiješta sjedište Tesle

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2020

LOS ANÐELES - Direktor kompanije Tesla Ilon Mask zaprijetio je juče da će povući fabriku i sjedište kompanije iz Kalifornije u eskalaciji svađe sa lokalnim zvaničnicima koji su spriječili kompaniju da ponovo otvori tu fabriku električnih vozila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ilon Mask kaže da će preseliti sedište kompanije Tesla iz Kalifornije u Nevadu

Izvor: AutoBlog, 10.Maj.2020

Kako prenosi Hina, milijarder Ilon Mask, vlasnik fabrike za proizvodnju električnih automobila Tesla, rekao je da će preseliti sedište kompanije iz Kalifornije, nakon što mu je rečeno da je i dalje mora držati zatvorenom. "Tesla će odmah preseliti svoje sedište i buduće programe u Nevadu", tvitnuo...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.