Mask, počni da paničiš - Tesli fale milijarde da preživi

Izvor: B92, 18.Maj.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mask, počni da paničiš - Tesli fale milijarde da preživi

Kompaniji Tesla motors trebaće dodatnih 10 milijardi dolara u naredne dve godine za planove širenja u Kini, ali i "puko preživljavanje", misle u Goldman Saksu.

Opcije za prikupljanje sredstava su nove obveznice, konvertibilne obveznice i slično, ali svaka od tih opcija ima mane, kažu u banci.

"Vidimo nekoliko opcija koje su dostupne kompaniji kako bi mogla dugoročno da se zaduži, što bi trebalo da omogući Tesli da finansira svoje ciljeve rasta ", napisao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << analitičar Goldman saksa Dejvid Tamberino.

Međutim, izdavanje tih obveznica može se odraziti na kreditni profil kompanije što bi dalje potencijalno uticalo na sadašnje akcionare.

Samo u prošloj godini Tesla je izgubila preko dve milijarde dolara. Kompanija je gubila 6.500 dolara u minutu i potrebno joj je još dve milijarde dolara da preživi tekuću godinu, procenjuje Blumberg.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goldman Sachs: Tesla će trebati dodatnih deset milijardi dolara

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Maj.2018, 08:40

NEW YORK - Kompaniji Tesla trebat će dodatnih 10 milijardi dolara u naredne dvije godine za planove širenja u Kini, ali i "puko preživljavanje", misle analitičari Goldman Sachsa...Opcije za prikupljanje sredstava su nove obveznice, konvertibilne obveznice i slično, ali svaka od tih opcija ima mane,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.