Mask: AI bi svakog mogao da ostavi bez posla

Izvor: B92, 04.Nov.2023, 16:39

Mask: AI bi svakog mogao da ostavi bez posla

Multimilijarder Ilon Mask smatra da bi veštačka inteligencija svakog mogla da ostavi bez posla.

Prema njegovim rečima, veštačka inteligencija bi mogla postati najrazornija sila u istoriji.

Kazao je da će da dovede u pitanje i sam smisao života.

O veštačkoj inteligenciji govorio je u službenoj rezidenciji Velike Britanije Lankaster Hausu, prenosi Capital.

"Po prvi put imaćemo nešto pametnije od najpametnijeg čovjeka. Teško je kazati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada će se to tačno desiti, ali doći će se do tačke kada posao neće biti potreban. Moći ćete imati posao, ali ako budete želeli posao radi ličnog zadovoljstva. No, veštačka inteligencija će biti u stanju da sve radi”, smatra Mask.

Šaljivo je kazao da ne zna da li će ljudima zbog toga biti ugodno ili neugodno.

Očekuje da će veštačka inteligencija mnoge stvari učiniti ostvarivim i da u tome neće biti ograničenja. Napomenuo je da je to i dobro i loše. Kazao je da će zbog toga jedan od izazova biti kako pronaći smisao života.

Mask je više puta upozoravao na pretnje koje predstavlja veštačka inteligencija. Jednom prilikom je poručio da bi veštačka inteligencija mogla da bude opasnija od nuklearnog oružja, prenosi američki poslovni portal CNBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.