Maroko gradi najviši neboder u Africi

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Nov.2018, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maroko gradi najviši neboder u Africi

CASABLANCA - Maroko je u četvrtak blizu Rabata pokrenuo izgradnju "Tornja Mohamed VI." visokog 250 metara koji bi mogao nositi titulu najvišeg nebodera Maroka i Afrike, prenosi službena agencija MPA.

Na desnoj obali rijeke Bouregreg u mjestu Sale, blizu glavnog grada kraljevstva, to zdanje od 55 katova će financirati BMCE Bank marokanskog milijardera Othamana Benjellouna.

Plan izgradnje je objavljen 2016. i od tada su izvedeni pripremni radovi, rekao je Benjelloun >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kralju Mohamedu VI. tijekom službene svečanosti.

Gradnja je povjerena konzorciju belgijske tvrtke Besix koja je sudjelovala u izgradnji tornja Burj Khalifa u Dubaiju, kineskoj tvrtki CRCCI te marokanskoj TGCC.

Neboder će stajati 4 milijarde dirhama (367 milijuna eura), prema procjeni proračuna.

Graditelji Besix i TGCC su sredinom listopada rekli da bi najviši toranj Afrike trebao biti završen u svibnju 2022. godine.

U neboderu će se biti uredi, rezidencije, jedan hotel i na četiri najviša kata opservatorij.

Maroko je pokrenuo veliki program nazvan "Rabat, grad svjetlosti" koji predviđa brojne projekte na obje obale Bouregrea, poput " Velikog kazališta" koji je projektirala britansko-iračka arhitektica Zaha Hadid i "Kuću umjetnosti i kulture".

Danas su u Maroku najviši neboderi Maroko Telecom u Rabatu visok 139 metara i dva tornja blizanca Twin Center u Casablanci, visoki 115 metara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maroko gradi najviši neboder u Africi

Izvor: Capital.ba, 03.Nov.2018

KASABLANKA,  Maroko je u četvrtak blizu Rabata pokrenuo izgradnju “Tornja Mohamed VI.” visokog 250 metara koji bi mogao nositi titulu najvišeg nebodera Maroka i Afrike, prenosi službena agencija MPA.   Na desnoj obali rijeke Bouregreg u mjestu Sale, blizu glavnog grada kraljevstva, to zdanje...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.