Marina Abramović: Jay Z me iskoristio

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Maj.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marina Abramović: Jay Z me iskoristio

BRIGHTON - Prije skoro dvije godine, Jay Z je izveo šestosatni performans na kojem je snimio glazbeni video za svoju pjesmu "Picasso Baby", inspiriran postavkom Marine Abramović iz 2010., The Artist Is Present.

Marina Abramović se pojavljuje u spotu, a za to je dobila obećanje da će Jay Z uplatiti donaciju njenom umjetničkom institutu. Sada Marina Abramović (68) kaže da je prevarena. U intervjuu magazinu Spike, umjetnica kaže da je suradnja s Jay Z-em bila "jednosmjerna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << transakcija".

"Bijesna sam, jer sam mu dozvolila da adaptira moj rad pod jednim uvjetom: da pomogne mom institutu. A on to nije učinio," rekla je Marina Abramović za Spike.

"Dan prije snimanja, došao je u moj ured i ja sam mu dala cijelu prezentaciju u power pointu i rekla - OK, možeš pomoći, jer treba mi pomoć u pravljenju ovog instituta. A onda me je on iskoristio. A to nije fer," kazala je umjetnica.

Marina Abramović ipak dodaje da ne žali, da na sve gleda kao na iskustvo iz kojeg je nešto naučila.

"Nikad više neću napraviti takvo što. Nikada," rekla je.

"Bila sam zaista naivna u ovom i ovakvom svijetu. Bilo je to za mene novo iskustvo i nisam imala pojma da će se ovo dogoditi. To je tako surovo, nevjerojatno. Sigurno se više u ovakve stvari neću upuštati," ogorčena je umjetnica.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.