Marcus Wallenberg najavio ulaganja u Hrvatskoj

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Mar.2018, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marcus Wallenberg najavio ulaganja u Hrvatskoj

ZAGREB - Marcus Wallenberg, predstavnik moćne švedske poslovne dinastije koja je suvlasnik niza švedskih i svjetskih kompanija, u četvrtak je boravio u Zagrebu te najavio ulaganje do 50 milijuna eura u softverski centar u Hrvatskoj u idućih deset godina.

To je projekt koji će razviti, naglasio je, Saab u suradnji sa zagrebačkim Ericssonom Nikolom Teslom, koji je u četvrtak i obišao, piše Jutarnji list.

Lokacija samog centra još nije poznata, a mogla bi biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i unutar znanstvenog parka koji bi Šveđanin također rado pokrenuo u Hrvatskoj, po uzoru na park Lindholmen u Švedskoj. O toj inicijativi, rekao je, razgovara s hrvatskim vlastima i kompanijama.

U medijima se spominjalo da bi Šveđani mogli uložiti u Đuru Đakovića i Gredelj, kojima treba dokapitalizacija, ali Wallenberg o tome nije želio razgovarati.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.