Mali sa Rufom: Reforma Poreske uprave apsolutni prioritet

Izvor: RTS, 12.Jun.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sa Rufom: Reforma Poreske uprave apsolutni prioritet

Ministar finansija Siniša Mali nastavio je razgovore sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom, na kojima su se saglasili da je reforma poreske administracije neophodna kako bi se nastavio dalji privredni rast i kako bi se otvarala nova radna mesta.
Siniša Mali je istakao da je reforma Poreske uprave apsolutni prioritet Ministarstva finansija u narednom periodu, kao i da će do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << juna biti raspisan tender za konsultante kako bi se razdvojila osnovna i sporedna delatnost, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Sagovornici su se saglasili da je važno da se nađe sistemsko rešenje, kao i da u poreskoj administraciji treba da postoje neke standardizovane procedure.
Takođe, istakli su da je važno da se zaposleni u Poreskoj upravi obuče tako da idu u korak sa promenama koje se dešavaju u svetu.
Tema razgovora je bila i nastavak reformi finansijskog sistema.
Delegacija MMF-a boraviće do sutra u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.