Mali potpisuje: BG dobija žičaru

Izvor: B92, 21.Maj.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali potpisuje: BG dobija žičaru

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisaće protokol za realizaciju projekta za izradnju kabinske žičare - gondole u Beogradu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik će protokol o saradnji na pripremi realizacije projekta za izradnju kabinske žičare potpisati s direktorom JP "Skijališta Srbije" Dejanom Ljevnaićem.

Kako je navedeno, protokol se odnosi na pripremu realizacije izradnje kabinske žičare - gondole, koja će povezati Novi Beograd, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Adu Ciganliju i Košutnjak i unaprediti razvoj novog vida saobraćaja u Beogradu, kao i turističku ponudu grada.

Podsetimo, ideja o izgradnji žičare stara je više od jedne decenije.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda tada je naručila i finansirala izradu generalnog projekta prema kome je žičara trebalo da poveže sportski centar na Košutnjaku, preko autobusko-tramvajske okretnice na Banovom brdu, Makiša i Ade, sa Blokom 44 na Novom Beogradu.

Ukupna dužina predviđene trase bila je oko pet kilometara, s pet predviđenih stanica (terminal u Bloku 44, stanice na Adi, Makišu i Banovom brdu i terminal na Košutnjaku), 27 stubova i depoa za gondole.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.