Izvor: RTS, 28.Apr.2021, 11:58

Mali: Velika vest za privrednike, dogovor sa DFC

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je napravljen dogovor sa Američkom korporacijom za međunarodno razvojno finansiranje o prvih 400 miliona dolara u sklopu Garantne šeme koje će ta korporacija implementirati u Srbiji sa komercijalnim bankama.
Mali je precizirao da su sredstva namenjena mikro, malim i srednjim preduzećima.
"To je novac koji će biti usmeren, ne samo na likvidnost tih preduzeća nego i na investicije i podsticanje preduzetništva. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << To je velika vest za celu našu privredu, za naše građane", rekao je Mali novinarima u Skupštini Srbije.
Ocenio je da je to znak poverenja američke administracije u razvoj srpske ekonomije.
Mali očekuje da se dogovor konkretizuje ugovorom, a potom slede pregovori sa bankama, posle čega će novac biti na raspolaganju privredi.
 

 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali: Dogovorena kreditna podrška DFC od 400 miliona dolara za zajmove privredi

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2021

Sa Američkom razvojnom korporacijom DFC dogovorena je nova garantna šema kojom je predviđeno da ta finansijska institucija obezbedi 400 miliona dolara kao garanciju za odobrenje bankarskih kredita preduzećima u Srbiji, izjavio je ministar finansija Siniša Mali, navodi se u saopštenju ministarstva.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.