Mali: U nedelju finalni dogovor o švajcarcima

Izvor: B92, 12.Apr.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: U nedelju finalni dogovor o "švajcarcima"

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali je najavio da će u nedelju biti postignut finalni dogovor zainteresovanih strana o građanima zaduženim u švajcarskim francima.

Prema negovim rečima, tada će biti dogovorena finalna verzija narcta leks specijalisa.

"Nastavljamo razgovore sa ciljem da u nedelju te razgovore završimo. U nedelju treba da očekujete finalni dogovor i finalnu verziju nacrta zakona koji bismo onda usvojili na vladi početkom nedelje", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mali novinarima.

Kaže da je cilj da se već polovinom naredne nedelje ide sa tim predlogom zakona u Skupštinu Srbije kako bi bio usvojen po hitnom postupku.

Na pitanje da li se već zna da li će biti otpisan ostatak duga, kolika će biti kamata i da li će se zakon odnositi na sve kredite, Mali je zamolio medije za još malo strpljenja.

"Svaki dan razgovaramo i sa bankama i sa predstavnicima udruženja. Nastavićemo te razgovore danas i tokom vikenda i u subotu", naveo je Mali.

Istakao je da razgovori nisu jednostavni, pošto je veliki broj strana i nepoznanica.

"Već su u medijima procurele neke infromacije oko toga, ne bih želeo da komentarišme, pošto su razgovori u toku. Predstavnici udruženja su rekeli da posle 12 godina neko razgovra sa njima. Ako mogu da izgrazim optimizam - na dobrom smo putu, ali ne bih da budem taj koji će na bilo koji način uticati na ishod razgovora. Imaćemo konačni predlog i, nadam se, usagašenu verziju svih strana, i udruženja građana i banaka i države".

Mali kaže da je najvažnije da se ljudima koji imaju velike životne probleme i pred kojima je neko iz prethodne vlasti učinio veliku nepravdu pomogne i da tu nepravdu ispravimo.

"Mi ćemo naći novac za rešenje tog problema koliko god da bude potrebno, a biće mnogo manje nego što se u medijma spominje. Dobro nam stoji budžet. Imamo skoro 35 milijadi dinara bolji rezultat od plana i to nam daje optimizan za celu godinu i mogućnost da pomognemo u ovom slučaju i nadam se da će to biti pobednička stragegija za sve tri strane", zaključio je Mali.

Tako bi se rešio problem za oko 17.000 građana zaduženih u švajcarcima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MINISTAR MALI: U nedelju finalni dogovor o dužnicima u švajcarcima!

Izvor: Kurir, 12.Apr.2019

Cilj je da se već polovinom naredne nedelje ide sa tim predlogom zakona u Skupštinu Srbije kako bi bio usovojen po hitnom postupku

Nastavak na Kurir...

Mali: U nedelju finanalna verzija zakona o lakšoj otplati kredita u švajcarcima

Izvor: Danas, 12.Apr.2019

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas da bi u nedelju, 14. aprila trebalo da bude usaglašena finalna verzija zakona o lakšoj otplati kredita u švjacarskim francima čiji bi predlog Vlada trebalo da usvoji početkom sedmice, a potom da ga Skupština Srbije usvoji po hitnom postupku. Članak...

Nastavak na Danas...

Narednih nedelja će biti razmatran takozvani ``Tijanin zakon``

Izvor: Beta Video, 12.Apr.2019

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kayala je da će početkom naredne nedelje Vlada uputiti Skupštini predlog zakona koji će rešiti problem gradjana zaduženih u kreditima u švajcarskim francima, a da će narednih nedelja biti razmatran takozvani ``Tijanin zakon`` koji će uvesti...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.