Mali: Posle 13. godina, Beograd dobija GUP

Izvor: B92, 05.Mar.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Posle 13. godina, Beograd dobija GUP

Beograd -- Posle trinaest godina, Beograd će dobiti Generalni urbanistički plan, najvažniji strateški dokument koji predstavlja planski osnov za modernizaciju.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je objasnio da će GUP značajno doprineti i jasnijem definisanju infrastrukture na osnovu čega će se i gradjevinske dozvole izdavati brže.

GUP i 19 planova generalne regulacije naći će se pred odbornicima Skupštine grada u ponedeljak, rekao je Mali za "Blic"

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Novi centri komercijalnog i stambenog razvoja, prema GUP-u, biće Makiško polje i Ada Huja, a definisano je devet novih privrednih zona koje će se nalaziti na obodu grada", rekao je on.

Konkretne predloge koji su predviđeni usvajanjem GUP-a, gradonačelnik ocenjuje kao veliki podstrek industriji i privlačenju novih investicija.

"Predviđeno je da preko 50 odsto površine grada ima direktnu primenu, dakle neće više biti potrebe da se prave planovi detaljne regulacije", istakao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, planirano je i da se teretni saobraćaj izmesti iz centra grada, što će i biti omogućeno izgradnjom obilaznica i metroa.

Istakao je i da je u sklopu razvoja "Beograda na vodi", proširenja Aerodroma, razgovarano sa potencijalnim investitorima sa ciljem da se nađe partner koji bi uložio 25 miliona evra kako bi se rekonstruisao Sava centar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.