Mali: Još tri lepe vesti za građane Srbije

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 19:39

Mali: "Još tri lepe vesti za građane Srbije"

"Još tri lepe vesti za građane Srbije. Kreće izgradnja nove tri soabraćajnice", rekao je potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali.

Deonica Moravskog koridora Makrešane - Koševi na autoputu od Pojata do Preljine (E761) puštena je danas u saobraćaj. Ministar finansija istakao je da je Moravski koridor od velikog značaja za sve građane Srbije.

"Ovo je novih 11 kilometara Moravskog koridora. U naredne dve godine ceo Moravski koridor će biti završen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i spajaće koridor 10 i 11 i ovo je potpuno digitalizovan auto-put. Ovo je veoma važna vest za naše građane. Ovo je još jedna potvrda da ne odustajemo od ni jedne investicije i da su nam veoma važne investicije u auto-puteve, pruge, škole, bolnice... ", rekao je Mali.

Ministar je najavio i da kreće izgradnja tri nove saobraćajnice.

"Još tri lepe vesti za građane Srbije kada je izgradnja auto-puteva u pitanju. Mi trenutno gradimo ukupno osam brzih saobraćajnica i auto-puteva u Srbiji. Još tri krećemo u narednih 10 dana. Kreće nam obilaznica oko Kragujevca, kreće nam izgradnja auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad i kreće nam onaj "smajli" ili kako mi zovemo "Osmeh Vojvodine" od Bačkog Brega preko Sombora pa sve do Kikinde i Nakova", rekao je Mali.

Mali je naglasio da Srbija ima pet milijardi evra na računu i osvrnuo se na pomoći države i istakao da Srbija kontinuirano pomaže građanima.

"Mi kao što znate pomažemo kontinuirano naše građane i 9,4 milijarde je izdvojeno za pomoć građanima. Nismo stali sa investicijama. Ove godine ćemo imati rast BDP-a 2,5 odsto", rekao je Mali.

Ministar je rekao da je predsednikova ideja da se pomogne srednjoškolcima realizovana.

"Do kraja nedelje svaki srednjoškolac će dobiti 10.000 dinara. Na današnji dan 22 lokalne samouprave su isplatile novac srednjoškolcima", rekao je Mali.

Mali je naglasio da od januara ide povećanje plata, penzija i minimalca.

"Idemo sa dodatnim povećanjem plata od januara od 10 odsto, povećanjem penzija 14,8 odsto i najvećim pocentualnim povećanjem minimalca od 17,8 odsto", rekao je Mali.

Pročitajte još:

Vučić na novoj deonici Moravskog koridora: "Divno izgledaju ovih novih 11km auto-puta" VIDEO

Vučić: "Gradi se mnogo bolnica, stižu mamografi, nastavljamo sa lečenjem retkih bolesti"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.